Obiective Turistice Timisoara

Ce obiective turistice să vizitezi în Timișoara

Orașul este plin de istorie, iar noi avem onoarea să relatăm o listă bogată de obiective turistice în Timisoara. Pentru a le vizita și a te bucura de ele, vino și cazează-te la Pensiunea Timișoara.

Orasul Timisoara pe harta Romaniei

Palatul episcopal ortodox sârb, Foto: Mircea Vâlcu
Palatul Episcopal Sârbesc este situat în Piața Unirii din Timișoara. Acesta este una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara și unul dintre primele obiective turistice timisoara, pe care vi le recomandam. Clădire în stil bizantin, construcția acesteia a început odată cu anul 1745, pe timpul episcopulu sârb de Timișoara, Gheorghe Popovici.
Domul Romano-catolic, Foto: Marian Ghibu
Domul romano-catolic sau Catedrala Sfântul Gheorghe este una dintre clădirile emblematice ale Timișoarei. Situat în Piața Unirii, poartă amprentele stilului baroc.
Parcul Rozelor, Foto: Giorgiana Coroviță
Parcul Rozelor din Timișoara, proiectat de Wilhelm Mühle, este unul dintre cele mai frumoase parcuri din oraș. Acesta găzduiește peste 600 de specii de trandafiri.
Biserica Ortodoxă Sârbă Fabric, Foto: Diacon Nestorovici Iota
Biserica Ortodoxă Sârbă din cartierul Fabric este construită în anul 1746. Biserica deține o colecție impresionantă de 100 de cărți de cult scrise în limba slavă și în limba greacă, din perioada secolelor XVIII-XIX.
Catedrala Mitropolitană, Foto: Ovidiu Bobu
Catedrala Mitropolitană din Timișoara este cea mai importantă construcție religioasă a orașului. Construcția acesteia a fost realizată între anii 1936 și 1941, și a devenit o clădire simbol a Timișoarei. Face parte din tipul celor mai înalte clădiri bisericești ortodoxe din lume.
Biserica Preasfântă Inimă a lui Isus, Foto: Episcopia Romano-catolică
Biserica romano-catolică Preasfântă Inimă a lui Isus, este realizată în stil gotic în anul 1919. Biserica este situată în cartierul Elisabetin, în Piața Nicolae Bălcescu din Timișoara.
Catedrala Sârbă, Foto: Diacon Nestorovici Iota
Catedrala Sârbă din Timișoara este contruita în sti baroc înte anii 1745 și 1748, fiind situată în Piața Unirii. Zidurile bisericii apără mormintele a 7 episcopi ortodocși sârbi și a mai multor ctitori ai comunității sârbe.
Biserica Ortodoxă Sârbă din Mehala, Foto: Diacon Nestorovici Iota
Ajunși la mijlocul listed de obiective turistice Timișoara, Biserica Ortodoxă Sârbă din Timișoara este situată în cartierul Mehala, fiind construită între anii 1786 și 1793. În turnul acesteia se regăsește un mecanism vechi de ceas și 5 clopote.
Biserica călugărilor mizericordieni, Biserica greco-catolică, Foto: Cristina Marincu
Biserica călugărilor mizericordieni a fost constuită între anii între anii 1748 – 1753 și este alipită primul spital și primei farmacii din oraș. Biserica păstrează și astăzi cea mai veche orgă din oraș.
Biserica Ordinului Călugărițelor de Notre Dame, Foto: drd. Claudiu Călin
Biserica Ordinului Călugăreților de Notre Dame, în care, în anul 1864 au fost aduse la Timișoara primele călugărițe din ordinul Sorores Pauperes de Nostra Dama. În 1948, ordinul a fost desființat, dar după perioada comunistă, Ordinul de Notre-Dame din Timișoara a fost reînființat în anul 1992, iar călugărițele s-au întors în oraș.
Biserica romano-catolică Sfântul Rocus, Foto: Episcopia Romano-catolică
Biserica romano-catolică Sfântul Rocus din cartierul Freidorf a fost construită în anul 1777, adoptând un stil baroc. Altarul principal a fost realizat la Viena și a fost adus l Timișoara în mijlocul secolului al XIX-lea.
Biserica Piariștilor Înălțarea Sfintei Cruci, Foto: Marian Ghibu
Biserica Piariștilor Înălțarea Sfintei Cruci construită în 1909 de către piariști. Biserica conține elemente neo-bizantine, maghiare și baroce. Înainte de actuala construcție, în 1911 a fost dărâmată vechea biserică a cărei criptă găzduia 261 de schelete. În această clădire a trăi și în 2005 a murit ultimul piarist din țară, P. Francisc Valo O. Sch. P.
Sinagoga Cetate, Foto: Ovidiu Nicorici
Sinagoga din cartierul Cetate a fost construită între anii 1863 și 1865 în stil eclectic și maur. În incinta clădirii este înmormântat rabinul David Opelheim. Deși este ultima în lista obiectivelor turistice din Timișoara, sinagoga este una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le veți găsi în zonă.